)Hur mycket matlagning det blir är dock osäkert, men något gott blir det nog allt. 125 g smör3 dl vetemjöl1-2 msk vatten Fyllning. 300 g färska champinjoner300 g broccoli1 paket bacon100 g ädelost4 ägg2 dl grädde2 dl mjölkGör pajskalet och förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. 125 g smör. 1-2 msk vatten. 1 paket bacon. 100 g ädelost
Därefter blir det en lugn fredagskväll med familjen, en del tv-tittande och en och annan godisbit. 1½ dl mjölk. Fyllning 1. 1 gul lök. 1 påse tacomix. 1 dl vatten. 1 hackad gul lök. 1 dl majs. 1 pressad vitlöksklyfta. Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 min på 225 grader. Fyllning 1. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. 1½ dl mjölk. Fyllning 1. 1 gul lök. 1 påse tacomix. 1 dl vatten. 1 hackad gul lök. 1 dl majs. 1 pressad vitlöksklyfta
-) Men det är först om många timmar, strax ska jag pulsa iväg i snön till jobbet. IngredienserPajdeg150 g smör3 dl vetemjöl4 msk vattenFyllning250 g broccoli (fryst eller färsk)200 g rökt skinka2 dl smakrik riven ostÄggstanning4 dl mjölk4 st ägg½-1 tsk allkrydda eller grillkryddaGör så härBlanda ingredienser till pajdegen. Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter. 150 g smör. ½-1 tsk allkrydda
Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform, förgrädda i 200 grader ca 15 minuter. Grädda i 200 grader 30-35 minuter. 125 g smör eller margarin. 1 pkt bacon. 8-10 soltorkade tomater. 10-15 Kalamatioliver. 1 dl grädde. 1 vitlöksklyfta
Var noga med att röra så att det ej fastnar i pannan. Tag sedan baconet och broccolin & lägg i den förgräddade pajskalet, blanda ägg, mjölk, salt & peppar (ej för mycket salt) - häll över, toppa med riven ost
Lax- och spenatpaj 4 port. 1 dl grahamsmjöl. 100 g kallt smör. 1 påse färsk babyspenat ca 100 g. 1 liten gul lök eller vårlök. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och förgrädda i 200 grader i 10 min. Grädda i 200 grader i ca 20-30 min, eller tills pajen fått fin färg och äggstanningen stannat. 1 dl grahamsmjöl. 100 g kallt smör. 1 påse färsk babyspenat ca 100 g. 1 liten gul lök eller vårlök
200 C ca 30-40 min. 1 dl mjölk eller filmjölk. 1 tsk bakpulver. 100-150 g färsk spenat. 1 gul lök. 150 g riven Västerbottenost. Röd stenbitsrom ca 1 dl. Räkor (1 påse 500 g med skal)
( så jag snodde receptet rakt av. 100 g. margarin2 1/2 dl. 1 grillad kyckling1 liten purjolök1 burk champinjoner eller ca 10 små färskasmör2 msk. tomatpuré1 tsk. salt1 krm. svartpeppar1 dl. 100 g margarin. 2 1/2 dl vetemjöl. 1 grillad kyckling. 1 liten purjolök. ca 10 små färska. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 1 dl riven ost
Grädda ca 10minuter i ugnen 225grader. Gör fyllning 1 & 2. Slå fyllning 1 i pajformen när den är för gräddad. Bred över fyllning 2 och gratinera ca 10-15 minuter 250 grader (ska ha fin färg). 1dl mjölk (sist). Fyllning 1. 1 stor gul hackad lök. 1 påse Taco kryddmix. 1dl vatten. 1-2 tsk Sambal olek. 1 dl majonnäs. 1 ½ - 2 dl riven ost. 5 -10 skivade Jalapenos
Bryn bacontärningarna och fyll på med kycklingstrimlorna och låt dem bli genomstekta, låt svalna. Grädda pajen i 35-40 min i 200 grader. 150 g smör. 100 g bacon. 1 dl chilisås. 1 msk tomatpuré
När det har fått stått och gottat till sig i ungefär 10 minuter så slå på crème fraichen, blanda ner det ordentligt och låt det puttra i 10 minuter till. In i ugnen på 250 grader i 15 minuter. 1 gul lök. 1 röd lök. 1½ dl mjölk
Stek kycklingen till den är genomstekt och krydda den med svartpeppar, vitlökssalt och grillkrydda. 100 g smör eller margarin (gärna flytande). 100-150 g kycklingfilé. 120 g bacon (ett paket). 100-150 g konserverade champinjoner. 100 g cocktailtomater eller små plommontomater. 1 dl vispgrädde alt
Ida tyckte nog att den blev lite för stark tror jag. 2 kycklingfiléer i bitar, eller 0,5 grillad kyckling 1 gul lök, hackad ca 10 färska champinjoner, skivade smör att steka i 150-200 g Philadelphiaost 0,5 burk Chunky Salsa av valfri styrka (sån taco variant) 5-8 feferoni, hackade 3 dl riven ost Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen. Förgrädda i 200° ca 10-15 min. Gratinera i 225° 10-15 min eller tills osten smält. 1 gul lök. ca 10 färska champinjoner. 150-200 g P. 5-8 feferoni
Låt sedan pajdegen så kyld ett tag, 15 30 min. Ta sedan ut den och förgrädda pajskalet ca 10 min i mitten av ugnen, 200°. 1. 1½ dl fullkorns vetemjöl. 1-1½ dl grahamsmjöl. 1 paprika. 1 gul lök. 1 dl mjölk. 1 dl kesella lätt. 1 tsk sambal oelek
En annorlunda och fräsch paj som du snabbt slänger ihop och sen får den stå till sig i frysen. Ca 125 g smält smör. Ca 450-500g krossad ananas. 2 påsar a 97-100 g vaniljpudding mix. 1 dl kokos flingor. Ca 125 g smält smör. Ca 450-500g krossad ananas. 97-100 g vanilj. 1 dl kokos flingor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.