Bryn bacontärningarna och fyll på med kycklingstrimlorna och låt dem bli genomstekta, låt svalna. Kavla ut och täck en pajform med degen men spara lite av degen till toppen
Klä en pajform med smördegen. Servera pajen ljummen till en grönsallad och njut. Fyll pajskalet och grädda sedan 30-40 minuter tills pajen stelnat. 1 rulle smördeg eller egen pajdeg
Ett recept på kycklingpaj till helgen kanske. Dela kycklingen i mindre bitar. Sugen på paj. Lägg kycklingen i botten på det förgräddade pajskalet tillsammans med bacon och purjolök
Stek upp kycklingen och krydda med dina favoritkryddor, mina är. Lägg ner blandningen i pajskalet. Vispa ihop äggen med mjölken och smaksätt med salt och peppar, häll över kycklingblandningen
Hacka samman pajdegen i matberedare. Lägg det i pajskalet. Pajdeg. Klä en pajform med degen, ställ i kylen 20 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Grädda pajen ca 40 minuter eller tills den fått fin färg
För mig är det viktigt att matpajer är saftiga. De torra och kompakta pajerna kan jag lätt vara utan. Den här köttfärspajen blev en riktig fullträff, så saftig och god
Sätt ugnen på 225°C. Skala potatisen. Skär den i ca 3 mm tunna skivor eller skiva den i matberedaren. Lägg halva potatismängden i en smord ugnssäker form
När du känner dig nöjd med smaksättningarna så häll äggstanningen över kycklingröran i pajskalet. Skär kycklingfiléerna i små bitar och fräs dem i olja, krydda kycklingen efter egen smak
Tärna kycklingen och stek den med salt och peppar. Kör ihop pajdegen och tryck ut i formen. Låt det puttra en stund till och för över det sen i pajformen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.