Matpajer

Matpajer

  • 16 Recept
Räkpaj

Räkpaj

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och ar-beta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form
Broccoli- och brieostpaj med grönsallad

Broccoli- och brieostpaj med grönsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 1 st broccolihuvud 0,5 ask fryst basilika 2 msk grönsaksbuljong 2 dl mjölk 5 st ägg 200 gram brieost 2 st tomat(er) 1 olivolja 0 st salt 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st purjolök(ar) 0 st peppar Pajdeg 3 dl vetemjöl , el
Smakrik Kantarellpaj

Smakrik Kantarellpaj

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och mjöl i en matberedare (eller knåda för hand). Mixa riktigt finsmuligt
Birgits räkpaj

Birgits räkpaj

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka smöret och blanda med mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet kör ihop till en deg

Paj med cocktailtomater och svamp

1. Hacka ihop mjöl och 120 g smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen 30 minuter
Tacopaj (vintersäsongsversion)

Tacopaj (vintersäsongsversion)

Tacopaj. 4 ägg. 1/2 dl smetana. 2 msk ghee eller smör. 250 g köttfärs. 2 hackade gula lökar. 1 grovriven morot. 2 pressade vitlöksklyftor
Tacopaj

Tacopaj

Oj, vilken lång dag på jobbet. Var på plats vid sju i morse och kom precis hem. Är såååå trött nu. Men det är faktiskt skoj att träffa föräldrarna också
Tacopaj

Tacopaj

Pajdegen3 dl vetemjöl 75 gr smör1/2 tsk salt1/2 dl vattenFärs2 små eller 1 stor lök, finhackad Ca 650 gr köttfärs 1 1/2 påse tacokryddaTäcke
Stark tacopaj

Stark tacopaj

Vi har en uttjatad men god tradiotion här hemma på fredagar, vi äter taco som många andra. På sistone har jag varierat lite med att servera taco med tortillabröd, hårdaskal, gratänger och igår blev det paj
Tacopaj

Tacopaj

Denna tacopaj gjorde jag väldigt ofta när jag var yngre och det slog mig nyligen att jag inte ätit tacopaj på säkert 10-15 år
Tacopaj med tacosalsa

Tacopaj med tacosalsa

Här kommer ännu ett recept på tacopaj (det finns ju några stycken i bloggen sedan tidigare) Denna gången har jag gjort tacopajen extra smakrik genom att blanda ner en burk med salsa i tacofärsen
Pajernas No 1 - Tacopaj!

Pajernas No 1 - Tacopaj!

Det var så längesedan som det fixades paj här hemma, och eftersom mannen älskar taco, fick det bli en sådan
Tacopaj

Tacopaj

Det är med en gammal discodänga med Lili och Susie i bakgrunden som jag skriver detta inlägg. Inte mindre än oh mama

Tacopaj, den bästa och godaste

Krämig tacopaj med massa god fyllning precis som det ska vara när det är helg. Den här tacopajen är den bästa, godaste jag vet
Tacopaj

Tacopaj

Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten