Nyp ihop degen, tryck ut i en smord pajformoch låt sedan vila i kylen i minst en halvtimme. Det finns flera anledningar till att jag tycker att paj är toppen, men den främsta är det här
Här är recept på små pajer/gratängermed kyckling, portabello, vitkål och morot. Till vår lilla picknickkorg som vi skulle avnjuta i Rosendals trägårdar gjorde jag goda pajer/gratänger
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikanoch purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Fyll pajskaletmed de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över. Den här saknade lite kryddor, men dem kanske rann ut tillsammans med äggstanningen genom pajformen, vad vet jag
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Därefter blandar du samman alla ingridienser till pajdegenoch trycker ut den i en pajform. Jag är otroligt svag för pajer, jag tycker det är den perfekta maträtten oavsett om det är i lunchlådan eller till middagen
Servera med ris och en fräsch grönsallad. Skölj och skär paprikan i strimlor. Den här kycklinggrytan blev direkt en favorit här hemma, både hos stora och små
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en pajoch förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Krydda med salt och peppar. Servera grytan med ris eller med hemmagjorda klyftpotatis. Blanda i paprika, matgrädde, buljongtärningen, vatten och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.