11 st
citron1. Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Skiva chorizon och bryn kyckling och korv i en stor panna, ca 3 minuter. 2. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare 3 minuter. 3. Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt. 4. Skrubba musslorna och släng de musslor som inte stänger sig eller är trasiga. Lägg musslorna på toppen av paellan när det återstår 5 minuter. Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig. 5. Ta av locket och lägg på räkor och ärtor. Värm i 3 minuter. Servera med citronklyftor.
Lägg upp och dekorera med resten av räkornaochmusslorna. Späd med vatten och kycklingfond och låt riset sjuda under lock, enligt anvisningarna på förpackningen
Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Det blir näst intill en kylskåpsrensning när man gör Paella. Koka jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen, men krydda med gurkmeja, salt och en gnutta peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.