Paella med musslor och räkor
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1300 g DelizieChorizoFresco
  • 11 dl olivolja
  • 11 tsk salt
  • 12 krm nymalen svartpeppar
  • 11 st gul lök, finhackad
  • 11 st vitlöksklyftor, finh
  • 11 st röd paprika, hackad
  • 11/2 msk rökt paprikapulver
  • 11 pkt saffran
  • 14 dl paellaris
  • 1250 g körsbärstomater alt.
  • 11 burk körsbärstomater 400g
  • 17 dl kokande vatten
  • 13 msk kycklingfond
  • 1400 g oskalade räkor
  • 11 nät blåmusslor
  • 12 dl frysta ärtor
  • 11 st citron1. Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Skiva chorizon och bryn kyckling och korv i en stor panna, ca 3 minuter. 2. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare 3 minuter. 3. Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt. 4. Skrubba musslorna och släng de musslor som inte stänger sig eller är trasiga. Lägg musslorna på toppen av paellan när det återstår 5 minuter. Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig. 5. Ta av locket och lägg på räkor och ärtor. Värm i 3 minuter. Servera med citronklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.