Jag steker sparrisen i olja istället för att koka dem, tycker det blir godare och krispigare. Vi har lunchat på dem, gjort en räkfond på skalen som sen blev en räksoppa och de räkor som var kvar använde jag till lördagens förrätt
Skrubba musslornaoch släng de som inte stänger sig eller är trasiga. Krydda med salt och svartpeppar. Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig
Skär sparrisen i bitar och fräs den i smör och lägg åt sidan. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
Förutom räkor, sparrisoch citron har vi blandat ner ost, persilja, vitlök, grädde och äggulor. Det är nåt med räkor och grön sparris som känns lite extra vårigt/somrigt och med citronen i blir det extra friskt och fräscht
Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Släng musslor som inte öppnat sig. Kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.