Skala räkornaoch lägg i en skål. Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Pressa över lime och häll i den hackade vitlöken och tomaterna
Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem på grillen så blir de härligt möra och smakrika
Jag tänker spara receptet påräkorna här för jag ska definitivt göra dem fler gånger. Haha temat på tapasrätterna för kvällen blev honung märkte vi, var honung i det mesta
Såsen till gratängen gjorde jag på lite vitvin, dill ochräkor. Fiskgratäng med räkoroch dill. Häll av fiskspadet från formen i en kastrull och häll även på matlagningsgrädden till såsen
Den här veckan blev det dock en fiskgratäng med lax ochräkoroch det blev himla gott. Blanda maizena (eller vanligt vetemjöl) med lite av grädden så den löser sig och häll sedan på resten av grädden
väldigt god och blev ett perfekt avslut på en perfekt dag. Låt rinna av på papper. Tina, skala och fräs (godkända) jätteräkor i oljeresterna från musslorna
200 g blåmusslor 1 morot det vita av 1 purjolök 4 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 60 g räkor med skal 2 dl vispgrädde 1 msk smör salt vitpeppar kryddgrönt, till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.