Oxfilé

Oxfilé

  • 36 Recept
Örtmarinerad oxfilé

Örtmarinerad oxfilé

oxfilé (à ca 175 gram). 1. Gnid in köttet med olivolja och örtkryddor. Låt marinera medan du förbereder resten av middagen
Eftermarinerad oxfilé

Eftermarinerad oxfilé

1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Stek köttet runt om i smör, lägg i ugnsfast form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit. Tryck in ca 0,5 msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra
Stekt rostas med grönsaksbea

Stekt rostas med grönsaksbea

Ingredienser Portioner. 2 475 g förkokta potatisklyftor 1 röd paprika 1 rödlök 1 msk olja salt och peppar 1 dl bearnaisesås 2 skivor rostas 1/2 ask ärtskott Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rostas med italiensk ljummen potatissallad

Rostas med italiensk ljummen potatissallad

Ingredienser Portioner. 4 8 potatisar 2 rödlökar 2 gula paprikor 2 msk olivolja salt och svartpeppar 2 tsk torkad rosmarin 10 - 15 stora gröna oliver med kärnor 2 msk kapris 2 msk röd pesto 65 g ruccola 2 citroner ca 600 g rostasfilé i skivor 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Viltkryddad oxfilé med messmörssås

Viltkryddad oxfilé med messmörssås

600 g oxfilé [150 g/person]. cognac, för pensling av köttet 600 g oxfilé [150 g/person] Viltkrydda (efter smak) salt (efter smak) smör, till stekning rapsolja
Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Oxfilé. 800 g oxfilé, 200 g/pers. Oxfilé800 g oxfilé, 200 g/pers 3-4 msk smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Rödvinsmarinerad oxfilé

Rödvinsmarinerad oxfilé

Marinera oxfilén i ca tre timmar i rumstemperatur. Koka pastan och stek eller grilla oxfilén. 600 g oxfilé. 600 g oxfilé 1 paprika 1 röd paprika 1 aubergine 1 chilifrukt 2 portobellosvampar 1 förp babyspenat Vit tryffelolja salt peppar. Marinad till oxfilén1 dl rödvin 0,5 dl ljus sirap 0,5 dl balsamvinäger 1 rödlök 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen 0,5 dl olja
Långsam oxfilé med västerbottensost- och wasabisås

Långsam oxfilé med västerbottensost- och wasabisås

Oxfilé. 800 g oxfilé. 800 g oxfilé 125 g västerbottensost, riven 1 msk wasabi 100 g färskost 0,5 krm socker 1 msk smör 4 schalottenlökar, finhackade 3 dl grädde 4 dl fond (kraftig buljong) 1 kg mandelpotatis, skalad
Oxfilé med svampgratäng

Oxfilé med svampgratäng

Torka av oxfilén, salta och peppra och stek i smör och lite rapsolja i 2-3 minuter per sida. 4 bitar oxfilé (à 175 g). 4 bitar oxfilé (à 175 g) 900 g mjölig potatis, i skivor 0,5 liten rotselleri, i skivor 200 g trattkantareller (eller kantareller) 1 gul lök, i tunna skivor 3 klyftor vitlök, finhackade 2 msk färsk timjan, hackad 3 dl vispgrädde 40 % 2 dl mjölk 2 dl västerbottensost eller annan lagrad ost, riven 100 g ruccolasallad 250 g cocktailtomater 1 rödlök, tunt skivad i ringar 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger salt peppar
Festlig oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Festlig oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Oxfilé. Låt oxfilén att få rumstemperatur innan tillagning. Stek oxfilé på hög värme runt om tills den har fått fin färg, detta bör ta ca 4 minuter totalt. Oxfilé ska serveras med en innertemperatur på 55-70 grader. 675 g oxfilé. Oxfilé675 g oxfilé 1 msk olivolja
Biff Rydberg med pepparrots- och senapskräm

Biff Rydberg med pepparrots- och senapskräm

700 g oxfilé. 700 g oxfilé 900 g potatis 2 gula lökar 4 äggulor 2 dl smetana eller grädde 2 msk grovkornig dijonsenap 2 msk senapspulver 2 msk pepparrot, riven 3 msk strösocker 1 dl persilja, hackad neutral olja, till stekning smör, till stekning salt och nymald svartpeppar
Oxfiléplanka med duchessepotatis och bearnaise

Oxfiléplanka med duchessepotatis och bearnaise

Oxfilé och grönsaker. Bryn oxfilé med smör och olivolja tills den fått fin färg. 1800 g utskuren oxfilé. 1Oxfilé800 g utskuren oxfilé smör och olivolja salt och peppar
Tournedos med gorgonzolasås

Tournedos med gorgonzolasås

4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka]. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka] 200 g gorgonzola 2 krm svartpeppar, nymald smör, till stekning 3 krm salt 0,5 dl torr sherry 4 dl crème fraiche 1 köttbuljongtärning 0,5 tsk kinesisk soja
Helstekt oxfilé med choronsås och friterad mandelpotatis

Helstekt oxfilé med choronsås och friterad mandelpotatis

Oxfilén. Olja in oxfilén och rulla den i kryddblandningen tills den är helt täckt. 400 g oxfilé. Oxfilé400 g oxfilé 1 msk korianderfrön 1 msk paprikakrydda 1 msk torkad oregano 1 tsk svartpepparkorn 1 tsk spiskummin 1 tsk salt cayennepeppar olja, till stekning smör, till stekning