Oxfilé Wellington
receptcentralen.se
receptcentralen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ½ kg oxfilé (helst mittbit)
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 2 msk smör till bryning
  • 1 paket fryst smördeg à 425 g
  • 1 ägg
  • Duxelle (fyllning)
  • 2 msk smör
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 500 g färska champinjoner
  • 300 g rökt skinka
  • 7-8 msk tomatpuré
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • ½-1 tsk salt
  • 2 äggulor
  • Madeirasås
  • 2 dl köttbuljong (tärning)
  • 1 dl madeira
  • 2 ­-3 msk tomatpuré
  • 1 krm paprikapulver
  • 1/4 krm cayennpeppar
  • ev maizenamjöl + vatten till redning
  • Fransk sallad
  • 1 huvud friséesallad
  • 1 huvud rosésallad
  • ½ litet huvud isbergsallad
  • 1 burk kronärtskocksbottnar à 400 g
  • 200 g färska champinjoner
  • Salladsdressing
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • 1 ½ dl olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.