Skär och putsa oxfilén ren från hinnor och senor och bryn den i en stekpanna med smör. oxfilé. Sätt mätstickan till en digital stektermometer i mitten från kortsidan på oxfilén och stek köttet i 125º till önskad innertemperatur, t ex 60° för mediumstekt kött. Ta ut formen och låt oxfilén vila, ca 10 minuter innan den skivas i 1 1/2 cm tjocka skivor
2 st bitar av oxfilé. 2 st bitar av oxfilé. En riktig gammal klassiker, Oxfile provencale. Vi är ju bara två personer, så att helsteka en hel oxfile blir alldeles för mycket
Bryn oxfilén någon minut på hög värme på varje sida. Oxfilé provencale är klart att servera. 55 grader ger rött, rosa eller blodig oxfilé. 60 grader ger medium eller rosastekt oxfilé. 65 grader ger genomstekt eller välstekt oxfilé sk welldone. 2 skivor oxfilé, ca 300 gram totalt, helst mittendelen
Inlägget Oxfilé provencale dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 6 portioner Ca 750 g oxfilé 1 kg fast potatis 3 st tomater Salt & peppar Olja till stekning 1 dl vatten Vitlökssmör. 750 g oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.