1¼ kg oxfilé. Receptet gäller för 8 port 1¼ kg oxfilé 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar Arla® Svenskt Smör 1½ kg svartrötter ½ msk pressad citronsaft 100 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör 1 pressad vitlöksklyfta ½ dl hackad färsk persilja
Oxfiléprovencale är klart att servera. Stek färdigt köttet i ugnen i ca 30-40 minuter tillsammans med potatisen. 800 g hel bit oxfilé. 1 kg potatis, ca 2-3 per person, helst fast vinterpotatis. 1 krm nymalen vit- eller svartpeppar
-)) så lyxade vi till det lite igårkväll här hemma istället och gjorde Oxfilé Provençale. -) Mycket vitlök ska det vara i den här rätten och så här gjorde jag
En riktig gammal klassiker, Oxfile provencale. Här kommer ett recept för 2 personer. 4-6 medelstora potatisar (beror på hur stor man är i maten. 2 st bitar av oxfilé. 4-6 medelstora potatisar (beror på hur stor man är i maten. 2 st bitar av oxfilé
Spraya smör-&rapsolja över potatisen. Häll på den syrad grädden och koka ihop till önskad konsistens, 5-10 min. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Klarifierat Smör Pepparsås
Putsa bort senor från oxfilén. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 kyld smördeg à 400 g ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk dijonsenap Svampröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.