700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyfta vitlök salt peppar
Ta ut filén och dra av överskottet av marinaden med handen. Blanda oljan, vitlöken och saltet, smörj in filén och lägg i en plastpåse töm i resten av marinaden
-)) så lyxade vi till det lite igårkväll här hemma istället och gjorde Oxfilé Provençale. Blanda ihop rumsvarmt smör med pressade vitlöksklyftor, worcestersås och hackad färsk perfilja
oxfilé,. Förutom att fixa maten för kvällen så inleddde jag även "mellovakan" med att riva av några mellolåtar med sång och gitarr innan tv-sändningen började
Sockerärtor och små tomater smakar smaskens till detta och ett gott rödvin. Börja med att skala potatisen och skiva för hand i tunna skivor som du sedan lägger i kallt vatten så att stärkelsen får dra ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.