Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Nagga bottnen med en gaffel. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren
Smaka av med salt och vitpeppar och låt blandningen svalna. Servera med en fräsch sommarsallad. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
En härlig lördag med sol och som vanligt några promenader, en stund på altanen blev det också. Många turer till Hofsnäs hoppas vi på i alla fall, där vi kan ha kul och bada med de små godingarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.