Lök- och baconpaj
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl

  • 11 dl grahamsmjöl

  • 1125 g smör eller margarin

  • 12 msk kallt vatten
  • 12 gula lökar

  • 11 msk smör eller margarin
  • 1
140 g bacon

  • 11 dl riven ost

  • 1 salt, peppar

  • 11 msk färsk timjan
Hacka samman smör och allt mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  • 1 Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 225 grader, 10 minuter.
  • 1
3 Skala och skiva löken, skölj och strimla purjolöken. Stek all lök mjuk i smör i stekpanna. Lägg i pajskalet.

  • 1 Skär baconet i bitar och stek det i knaprigt. Lägg i pajskalet. Strö över osten.

  • 1 Vispa upp äggen och vispa i salt, peppar och timjan. Häll över osten och grädda i ugn, 225 grader, cirka 20 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.