Kantarellpaj med brie
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl
  • 1 salt
  • 1 kylskåpskallt smör i tärningar
  • 1 iskallt vatten
  • 1 kantareller
  • 1 rödlök
  • 1 smör till stekning
  • 1 nymalen vitpeppar
  • 1 torkad timjan
  • 1 brieost
  • 1 ägg
  • 1 mellangrädde
  • 1 hackad gräslök
  • 1 blandad grönsallad1. Blanda hastigt mjöl, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt minst en halvtimme.2. Rensa svampen, dela de stora. Finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan.3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Förgrädda i ugn på 200 grader i ca 10 minuter, ta ut och höj värmen till 225 grader.4. Fördela svamp och lök i pajskalet. Skiva brien och lägg ovanpå. Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt gräslöken och häll över det hela.5. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad.DryckestipsVitt vin:
  • Boschendal Brut Chardonnay Pinot, Sydafrika
  • Nr 7889, 109 krLamglois Crémant de Loire Brut, Frankrike
  • Nr 7404, 139 krPalmer & Co Brut Reserve, Frankrike
  • Nr 7372, 259 kr2008 Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs, Frankrike
  • Nr 7592, 319 krLouis Roederer Brut Premier, Frankrike
  •  
  • Nr 7602, 419 krAlkoholfritt
  • Billabong Sparkling, Australien
  • Nr 1945, 58 kr

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.