1 blandad
grönsallad1. Blanda hastigt mjöl, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt minst en halvtimme.2. Rensa svampen, dela de stora. Finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan.3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Förgrädda i ugn på 200 grader i ca 10 minuter, ta ut och höj värmen till 225 grader.4. Fördela svamp och lök i pajskalet. Skiva brien och lägg ovanpå. Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt gräslöken och häll över det hela.5. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad.DryckestipsVitt vin:
Boschendal Brut Chardonnay Pinot, Sydafrika
Nr 7889, 109 krLamglois Crémant de Loire Brut, Frankrike
Nr 7404, 139 krPalmer & Co Brut Reserve, Frankrike
Nr 7372, 259 kr2008 Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs, Frankrike
Nr 7592, 319 krLouis Roederer Brut Premier, Frankrike
Smaka av med salt och peppar. Skiva brieosten och lägg skivorna ovanpå kantarellerna. 200 g brieost. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. 200 g brieost
4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Servera pajen med tillbehören. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola. Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.