Ingredienser Portioner: 6 Pajskal 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten 1/2 tsk salt 1 ägg till pensling Fyllning 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde 300 g riven Västerbottensost 4 ägg 1 tsk strösocker salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5:- Rabatt Kungsörnen 300 g - 2 kg Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5:- Rabatt Valio 5 dl Mer info Ladda kupong
Fyllning. 4 ägg2 dl grädde1 tsk salt100 g soltorkade tomater i olja2 dl riven parmesan. Till servering. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola
Alsacepizzan tarte flambée har inspirerat till dessa festliga, smakrika tilltugg. De går bra att förbereda och förvara inslagna i folie i kylen fram till gratineringen
I senaste Smakboxen följde det med salta brödpinnar. Till plocket med syrrans familj gjorde jag dem ännu smarrigare genom att bre vitlöksost på toppen och linda parmaskinka runt
Det här är en jättegod paj som passar bra att bjuda på som förrätt eller på buffébordet. Man kan göra en romsås som kan serveras till men det går lika bra med en grönsallad
VÄSTERBOTTENOSTPAJ. Det här receptet har jag hittat på Jennys matblogg ”Midsommar närmar sig”. Det var ett lättlagat recept och pajen blev väldigt god och fin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.