Börja med att koka upp lagen. Ta upp färdigkokta kräftor och fyll på med nya kräftor efter hand. När alla kräftorna är kokta, kyl ner kastrullen med lag och låt sedan alla kräftorna svalna i lagen i ett dygn
Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat. Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Det här inlägget kommer överösas med positiva kommentarer för igår blev det onsdagspasta som heter duga Jag bjöd mamma och pappa på pasta, eftersom jag är gräsänkling några dagar
Då var det onsdag igen, och inget annat än onsdagspasta gällde ikväll. Enkel som bara sjutton, där allt blandas i en form och gratineras i ugnen, och sedan är det bara att ta ut och toppa med vad man önskar
Höstig onsdagspastamed tryffel, kyckling och svamp. Häll upp på serveringsfat och strö över riven ost och salt och peppar och toppa med de sista spenaten som har sparats
Herr O´s onsdagspastamed salsiccia och parmesanostsåsSalsiccia i skivorChampinjoner i klyftorMjölkCreme FraicheRiven parmesanostSojaItaliensk kalvfondPepparTorkad basilikaKarl Johan salt Salsiccia i skivor
Tips är att ta kastrullen och ställa i ett kallt vattenbad i vasken och spola med kallt vatten runt tills de svalnat tillräckligt för att ställa i kylen
Det har varit två veckor utan onsdagspasta, så ikväll var det bara ett måste. I rasande fart slängde vi ihop en pasta som verkligen satt där den skulle Färsk tortillini från Giovanni Rana med fyllning med pesto, basilika och pinjenötter toppat med prosciutto, färsk basilika, riven parmesanost och coktailtomater, ruccula och pesto
Dags att smaka av såsen med salt, peppar och paprikapulver. Igår var det ju som tradition ONSDAGSPASTA, och någon timma innan matlagningen kom igång, ringde min pappa som ville komma och hälsa på, och undrar om en macka till kvällsmat kunde erbjudas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.