På torsdag ska min avdelning på jobbet (som inte är min avdelning så länge till) ha kräftskiva i min chefs sommarstuga Kräftskivor är det bästa jag vet, dels för jag är totalgalen i kräftoroch dels därför att det oftast blir himla bra stämning på såna tillställningar
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Ta ut ur ugnen och blanda i räkoroch citronsaft. Jag älskar jul och allt som hör det till. Mitt senaste favorit bjudmat är dessa räkorna i ugn med fetaost
-D Jag är galen i kräftoroch frossar i dem under den här perioden. Oftast köper jag frysta kräftor, men allra godast är förstås att köpa färska svenska kräftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.