Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Eller med skinka… Du bestämmer vad du vill fylla din omelettmed. Lägg ner grönsakerna i pannan, krydda med lite herbamare, finhackad torkad vitlök och grovmalen svartpeppar
Det blir en rejäl, hög och matig omelett som ska stå en stund på spisen med lock när den tillagas. Det finns en omelett som faktiskt slår alla andra på fingrarna hur tunna, krämiga och vällagade dom än är och det är denna rustika bondpanna som jag kallar den
Sätt ett lock på stekpannan och låt omeletten bli klar medan du steker bacon och lök. Omeletten bli krämig och fin när den får sköta sig själv under locket
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Då var det daga igen för vardag, skola och jobb och därmed lite nyttiga matlådor till höstens alla jobbluncher
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.