Fräs champinjoner och lök i en stekpanna som tål att ställas iugnen. Så här isemestertider när vi har gott om tid på oss att äta frukost brukar jag göra lite mer med äggen än att bara steka, koka eller göra röra
Låt omeletten ”stå tillsig och ”stanna” ikonsistens före du kär upp den iportionsbitar. Häll av och lägg ner iugnsfast form tillsammansmed den gröna blasten från en stor purjolök
Omelettmed köttfärs iugn. Fördela cocktailtomaterna över omeletten. Omelett. Den här rätten hittade jag på nätet när jag googlade recept för att bli av med ägg och slattar av grädde och crème fraicheinnan de blev för gamla
Fräs strimladbaconilite smör i en stekpanna som är ugnssäker. Hade litebacon och överbliven mozzarella i kylskåpet, passar bra i en frittatatillsammansmed lök, pasta och tomater
Häll i äggsmeten, rör litei botten med en gaffel. Strö över örter och flingsalt. 12 msk vispgrädde. 14 bacon. 11 ⁄2 dl riven ost t ex prästost eller cheddar. 1färska örter, t ex oregano, basilika eller hackad gräslök. 1flingsalt. 1smör tillstekningVispaihop ägg, grädde salt och peppar i en skål. 1Stek baconskivorna och lägg dem på ett hushållspapper. 1Skiva tomaten tunt. 1Smält smöret i en stekpanna. 1Lägg på baconskivorna
Strimlavitkål och röd paprika, stek med örtsalt och lite pappar. Tipsar om en enkel och god lunch (eller kanske lättare middag) som kan varierasi det oändliga, bara ta det man har hemma
Den här varianten är vegetarisk men vill du kan du tillsättaskinka, kassler, bacon etc. När jag gör små portionspannor försteker jag inte utan smörar pannorna och häller i alla ingredienser och låter de gå några extra minuteriugnenistället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.