Jag älskar olivolja och det ringlas flitigt över maten i mitt kök. Olivoljan påminner om de Italienska smakerna och den är fantastiskt god att ha i salladen eller att servera med en bit nybakat bröd
Och så tänker du dig olivolja. Tänk dig sen en olivolja med kraftig smak av parmesan… Vännen Wille W. · ”Snutten” – den hårda kanten som blir sist kvar på din parmesanost· Någon deciliter olivolja (gärna lite bättre om du har lust och råd)· En liten glasburk med lock· En veckas (minst) tålamodDU GÖR SÅHÄR
På särskild begäran, har jag samlat lite information om olivolja för er tillsammans. Olivolja hjälper till att förhindra cancer och hjärtsjukdomar, sänker LDL-kolesterol och har en gynnsam effekt på lipidmetabolismen
Krispigt rostad potatis med massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja. Så rostad potatis, sallad, lammstek i god marinad på soja, olivolja och valfria kryddor och örter såsom chili, paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
1 lammstek med ben (2-3 kg) eller 2 lammstekar utan ben (à 1-1 1/2 kg)1 apelsin1 citron4 vitlöksklyftor10 kvistar färsk timjan1 kvist rosmarin4 lagerbladca 5 dl olivoljasalt. ca 5 dl olivoljasalt
Fräs i olivolja några minuter i en stor panna eller wok. 11 dl olivolja. 600 g bönor förslagsvis haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor
1 deciliter olivolja 3 rivna vitlöksklyftor rivet skal från en fin citron När rostbiffen upnått en innertemperatur av 60 grader, tar jag ut den ur ugnen och lägger den i en liten form. 1 deciliter olivolja
Pensla på olivolja på hela, även kanterna. ½ msk olivolja,. ½ msk olivolja. 12 g färsk jäst, 1,2 dl vatten 37-gradigt, 1 tsk salt, ½ tsk strösocker, ½ msk olivolja, 3-3,5 dl vetemjöl. 1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.