Glutenfritt långpannebröd med oilvolja, timjanoch flingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra
Tunt, mjukt, proteinrikt bröd medtimjan, havssalt, svartpeppar och olivolja. Smält kokosoljan och häll ner den tillsammans med mjölken i dom torra ingredienserna
Jag valde att toppa mina med torkad timjanoch flingsalt, det är helt efter tycke och smak. Jag kavlade ut tunna kakor och sedan stansade jag ut små kakor med ett glas men du kan göra större knäckebröd om du vill
Häll i olivolja, honung (eller sirap) och salt. Jag valde att smaksätta mitt medtimjanoch flingsalt. Det blir riktigt, riktigt gott och smakar ljuvligt när man doppar det i lite olivolja kryddat med salt och peppar
Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt. Äppelpaj och vaniljsås blev det idag när vi hade vänner på besök
Sen kavla ut och lägga i pajformen, nagga med gaffel och grädda som vanligt. Jag har nog äntligen hittat det bästa receptet på pajdeg, för mej som vill undvika vitt mjöl och mjölkprodukter
Bullarna är smaksatta med bland annat julmust och pepparkakskrydda – riktigt mustigt och gott. Jag har börjat testa en hel massa nya recept på saker som jag ska ställa fram på julbordet och en ny favorit är julköttbullarna som jag gjorde i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.