Rostbiff med chiliochvitlök. Rostbiffochpotatisgratäng – det tycker jag är riktig fredagsmat. Till serverade jag potatisgratäng som jag gjorde på ett nytt sätt – jag skivadepotatisen tunnt och varvade med en vanlig bechamelsås med lite ost i
Låt den vila en stund ifolie. Tillservering. Potatis. Marinad. Marineraskinkanimarinadenminst 1h. Bryn den snabbt i smör och lägg i en liten gjutjärnsgryta med all marinad, sätt på locket och stek på nedre delen av ugnen på 90 grader tillsinnertemperaturenvisar 65 grader. Gele 1 kg skinkstek. 5 dl röd balsamvinäger. 3 msk Kikkoman soya. 6 vitlöksklyftor. 5 tsk rosmarin. 5 tsk timjan
Varva strömming, kryddor, chili, persilja, vitlökochcitronskali glasburkarna. Vill man få in mer vitlökssmak så gnid de rostade bröden med en vitlöksklyfta
Gnidin den krossade vitlöken på degen. Tillsätt det övrigaoch blanda väl. Tilltopping. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligttills den är jämn ochelastisk
För att få lite mer smak ochliteroligare färg blandade jag i ärtor, vitlökochkapris. Efter devisen man tager vad man haver kom den här soppan tilloch den blev riktigt, riktigt god
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksochpersiljesås. Att lyxa tilltillbehören man äter till maten är värt så mycket och med enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Stek kycklingi en panna, pressa ner vitlökoch salta och peppra. Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.