Börja med räksåsen. Skala räkorna, spara de skalade räkorna till garnering. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och räkskal i lite olivolja. Häll på vinet och låt koka in. Häll i grädde och vatten. Låt småputtra ca 15 minuter. Sila av i en ny kastrull. Låt koka ihop. Tillsätt smöret och mixa skummig precis före servering. Smaka av med salt och ev lite citron. Rödspätta
Sätt ugnen på 100 grader. Salta och peppra fisken. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form. Ringla över olivolja. Täck med plastfolie och tillaga i ugnen tills fisken är klar (innertemperatur 50-52 grader). Potatismos
Skala och koka potatisen mjuk. Ånga av och pressa genom en potatispress. Blanda ihop med mjölk och olivolja. Smaka av med salt. Citrongurka
Skiva gurkan tunt. Blanda upp med citron, salt och olivolja. Servera rödspättan med mos, gurka och skummig räksås. Garnera med räkor och dill. Glöm inte att matsortera skal från potatis, räkor och lök för en mer hållbar matlagning, och njut av din lyxiga fiskrätt. /Köket-redaktionen
4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli. Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ta fisken och lägg på tallriken med kokos, vänd runt flundran så du får kokos på båda sidorna. Placera kokosflingorna i en mixer, tillsätt salt och peppar
Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.