Nu då….Confiterad fläsksida á la Rolfs Kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2008 Vietti, Perbacco, Nebbiolo från Piemonte (nr 73952), 199 (Systembolagets beställningssortiment)
  • 4 portioner 3 dagar+ 1 dag + 30 min
  • 1 kg fläsksida med svålen kvar
  • 1 kg ankfett eller
  • 2 l rapsolja
  • 25 g smör (la jag till själv)
  • RIMLAG
  • 2,5 l vatten
  • 25 g salpeter
  • 250 g salt
  • salt
  • 1 lagerblad
  • 10 hela pepparkorn
  • 300 g finstrimlad spetskål (Johan använde vitkål, men jag gillar den mjälla konsistens hos spetskål bättre)
  • 2 msk finstrimlad persilja (jag använde krus, men Johan använder blad)
  • 1 msk champagne-eller vitvinsvinäger (jag använde ca 3 msk vitvinsvinäger)
  • Salt
  • 1 msk smör
  • msk smör
  • 4 rödlökar i tunna ringar
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl socker
  • 12 mandelpotatisar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • vitpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.