Japp, nu har vi julathela lägenheten klar idag, vi har alltså plockat fram rubbet. ) Granen har fått en ny plats i år och den hälsar att den trivs väldans bra där i hörnet i tv-rummet
Eller stek kycklingbitarna i smör i några minuter i en stekpanna och trä sedan upp på spett. Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar och gör så många kycklingspett du kan
Nu när jag äntligen besöker Rolfskök måste jag ju välja den rätten. Den har jag inte hört lika mycket om, nu när jag tänker efter har jag nog inte hört något alls om den
Medelhavssallad. Hacka grönsakerna i stora tärnor och blanda ihop med olivolja, citron och mynta. Lägg russin i en skål med varmt vatten och låt stå i cirka 5 minuter. När köttfärsen är färdigstekt blandar man ner nötter, russin och ris med 2 dl vatten och låt koka i cirka 2 minuter. Fyll kycklingen med köttfärsblandningen och tillaga i ugn i cirka 200-250 grader i cirka 1 timme. Skär gurkan i 4 delar (lodrätt). 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel). Kycklingens fyllning250 g köttfärs 1,5 dl grötris 1 msk smör 1,5 dl mandel utan skal 0,5 dl russin 0,5 dl cashewnötter 0,5 dl pinjenötter lite riven muskot 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel). Medelhavssallad 1 gurka 2 tomater 1 rödlök 1 tsk torr mynta (kryddburk) lite chilipulver 1 citron 5 msk olivolja
Du kan antingen välja att rimma köttet i saltlag eller göra en saltsörja smaksatt med örter. Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.