Tryck ner russin i lussekatterna och pensla dem med ett uppvispat ägg. Smula ner jästen och rör runt tillsjästen lösts upp och rör sedan ut kesella i bunken
Skalapotatisen, skär den i halvor och koka tillsden är mjuk. Blanda creme fraiche, grädde och dijonsenap i en annan kastrull och koka upp under omrörning
Vill ni testa så gå in på länken och kolla. Låt stå i rumstemperatur tilldenbubblar. Ibland gör jag också egna starter av surdeg och det är som att ta hand om en ”vän”
Först och främst gjorde viöverdimensionerat mycket dressing, som kålen fick ligga och suga i sig. Jag vet att jag har bloggat om såväl hamburgare som om coleslaw tidigare , mendencoleslawvi gjorde lördags i kväll slog alla tidigare med hästlängder
Carnegie Portern har som sagt gamla anor och när vi letade lite på webben så upptäckte vi att det faktiskt till och med är det äldsta, ännu använda, varumärke vi har här i Sverige
När vi började var våra äldsta barn två år gamla och nu är de åtta, jisses vad åren går. Vi är tre familjer som nu har turats om att hålla i Nyårsfirandet i sex år
Ni som hängt med oss här ett bra tag nu vet säkert vid detta laget att vitillhör de som verkligengillar sillinläggningar och tycker att det är kul att testa nya varianter
Detta är en soppa jag lagade i desperation över min tillgång på frusna laxfiléer och min brist på egna idéer men soppan fick våra smaklökar att dansa av glädje och förvåning
Först några viktiga saker. Vill ni slippa jord på matbordet så odla i bomull – funkar fint. Här kommer ett bra brödrecept som ni bums skall skriva upp i receptpärmen
Sila och häll över i en kastrull. Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar. Vispgrädde. Tillsätt grädde och låt koka till simmig konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.