till servering citron, klyftor en härlig grönsallad. 8 ägg 2 dl mjölk salt peppar 1 gul lök (stor) 2 klyfta vitlök, tunt skivade 4 potatisar, kokta, i skivor 2 dl västerbottensost, riven 300 g lax, i tärningar 65 g bladspenat 1 kruka färsk dill, i vippor neutral olja och smör, att steka i
Medelhavssallad. Hacka grönsakerna i stora tärnor och blanda ihop med olivolja, citron och mynta. När köttfärsen är färdigstekt blandar man ner nötter, russin och ris med 2 dl vatten och låt koka i cirka 2 minuter. Fyll kycklingen med köttfärsblandningen och tillaga i ugn i cirka 200-250 grader i cirka 1 timme. Skär gurkan i 4 delar (lodrätt). 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel). Kycklingens fyllning250 g köttfärs 1,5 dl grötris 1 msk smör 1,5 dl mandel utan skal 0,5 dl russin 0,5 dl cashewnötter 0,5 dl pinjenötter lite riven muskot 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel). Medelhavssallad 1 gurka 2 tomater 1 rödlök 1 tsk torr mynta (kryddburk) lite chilipulver 1 citron 5 msk olivolja
I veckan kollade jag på Ernst sommar där han renoverar ett helt underbart gammalt orangeri. Under programmet lagade han även Gnocci som såg helt underbart god ut så igår gjorde jag min variant på den rätten och det var en riktigt hit
Blanda allt till en deg. Vänd dem lite då och då så får de en jämn stekning med lagom mycket färg. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Blanda socker, grädde, sirap, smör och salt i en tjockbottnad kastrull och låt det koka upp. Häll över kolan på marmorskivan eller bakplåten och låt den svalna något
Och som jag gjorde när vi firade Bellas o Julias födelsedagar förra helgen. Här kommer utlovade receptet på kycklingpajen som jag tydligen bjöd R på för första gången någon gång i början på 90- talet hihi
Hacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta). Skär fisken i grova bitar och lägg i sist, låt den bli fast i värmen från grytan
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.