Ställ in kycklingen på ett galler i mitten av ugnen, glöm inte att ställa en plåt under. Gnid därefter in kycklingskinnet noga med hälften av marinaden
Skala samtliga grönsaker och skär ner i mindre bitar. Lägg på plåt tillsammans med kycklingen och pressa över citronsaft, häll på soya, lite olivolja, salt och peppar
Dela varje kycklingfilé i tre långa ”strimlor” på längden. Salta och peppra kycklingen. Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikar ihop med kycklingen överst
Rensa och skör köttet frånkycklingen i strimlor. Glöm inte att matsortera kärnhus från paprikan till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din pastasallad
Till zucchinigratängen lagade jag sesampanerade kycklingdelar, en favorit sedan barnsben. Zucchini är himla god mat och lätt att variera trots att det tar lite mer tid att förbereda den
Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar. Köpte en stor helkyckling som vi ugnsstekte till middag
Placerakycklingen i en stor fryspåse och häll på all marinad. Rätten tar en stund att laga, men det sköter ju ugnen så det är med andra ord en mycket lättlagad rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.