Nu är vi mitt uppe i favorit-årstiden för oss jägare och samlare. Årets upplaga av skogsvin på blåbär och lingon står och pluppar hemtrevligt på järnspisen
Men nu kommer också fukten vilket betyder att hänger tomaterna kvar för länge så möglar dom gärna. Mixa ihop med en stavmixer och häll upp i en väl rengjord glasburk
Det kommer inte bli lätt men ett försök skall jag göra att klara den tiden. Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i eller ett löst liggande lock över – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex veckor
Jag har längtat efter nässlor hela året – o nu är de äntligen här. De som inte hamnade i soppan, lades på tork i ett mörkt rum eller förvälldes och frystes ner
Under vintern har det blivit mycket soppa som serverats, men det känner vi inte alls för vid denna tiden på året, även om det inte riktigt känns som någon högsommar än (just som jag skriver detta så börjar det falla droppar av modell XL utanför fönstret
Perfekt att laga och det brukar alltid bli en massa över, toppen att ha till kommande vecka. Nu när det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.