2014 bestämde
jag mig alltså för att sluta använda produkter när jag tvättade mitt hår och vägen har varit lång och krokig. Förut tvättade jag håret ungefär 1-2 gånger i veckan och idag tvättar jag det inte alls mer än sköljer igenom håret med vatten när jag duschar. Idag 6 månader senare känner jag mig nöjd men vägen hit har varit krokig. Första två veckorna gick bra men eftersom man har en överproduktion av sebum efter all hårtvätt så blir håret verkligen ”vaxigt” efter ett tag. Ungefär som om man hade bivax i håret. Efter ungefär 5 veckor tvättade jag det efter att ha varit på massage och fått kokosolja över hela hårbotten. Omöjligt att skölja bort! Sedan gick ungefär 5-6 veckor till. Eller jag ska säga ”jag stod ut”.. sedan var jag på massage igen och fick tvätta det igen. Efter det köpte jag rassullera och tog till det när jag var bortbjuden och ville se mänsklig ut men jag tvättade bara med vatten mellan varven och satte upp håret så det inte skulle synas så mycket. Undan för undan avtog serumproduktionen i hårbotten och håret kändes fräschare och fräschare. Så 21 maj tvättade jag håret med rassullera för sista gången och nu har det gått 7 veckor sedan dess och jag känner inte längre något behov av att tvätta det.
En härligt naturlig bar fullproppad med nyttigheter, söt men osötad. Sätt på ugnen på 150 grader Hacka dadlarna fint och rör ihop alla ingredienser väl. Forma smeten med hjälp av någon form eller för hand till lagom stora bars och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 min. Just våra bars är ca 1 cm tjocka 5 cm långa och 4 cm breda
"Högrev till extra pris, då är det bara att passa på att köpa med sig hem, mala ner och slänga i frysen", precis så gick Håkans tankebanor här om dagen
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i smeten och tryck ner den ordentligt. Inte helt vanligt i den här familjen då storebror som har gått på förskolan sedan han var ett och ett halvt och snart fyller fem enbart varit hemma två dagar sedan han började
Jag smetade ut ett lager med jordnötssmör över halva formen och toppade den med kokosflingor. Tag ur och låt svalna Kärna ur dadlarna och lägg dem i en blender/mixer
Istället för shotglas använde jag mig av vanliga matlådor från IKEA som jag först klätt med bakplåtspapper (skydda mot smak och gör det lättare att få upp den
Perfekt snacks som är toppen att ha med i skidspåret, till skridskoåkningen, i träningsväskan att ha före eller efter träningen eller bara att ha hemma redo som ett mellis mellan varven
Skär i rutor och förvara svalt i låda med lock. Blanda vit choklad, kokosolja och sötad kondenserad mjölk i en kastrull och värm på lågvärme tills chokladen har smält
Som tur är står den gamla kylen/frysen kvar, så det var bara att dra igång den på vinden med en förlängningssladd som är väl värd sitt namn och lasta upp det frysta dit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.