Botten 200 g jordnötssmör 20 g lönnsirap (1 msk) 30 g mandelmjöl (0,5 dl) 7 g kakao (1 msk)
Topping 70 g jordnötter (1 dl) 25 g kokossmör (1 msk) 100 g soltorkade dadlar (16 st) 50 g vatten (0,5 dl) 10 g lönnsirap (0,5 msk) 400 g mörk choklad 10 g kokossmör flingsalt
Lägg bollarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och tryck till dem med botten på ett tsk mått. Dela dumlekolorna och tryck i en bit dumlekola i gropen på kakan
Förutom det så glömmer man matlådor i hallen eller på köksbänken, sätter sig på fel tåg eller missar att hoppa av vid rätt hållplats, och glömmer bort att slänga soporna i nedkastet i fastigheten utan tar med dem till tunnelbanan på väg till jobbet
Bästa dagen på hela året är här och jag hoppas ni får en strålande jul med mycket god mat och godis. Lägg allt i en skål tillsammans med jordnötssmöret
En härligt naturlig bar fullproppad med nyttigheter, söt men osötad. Sätt på ugnen på 150 grader Hacka dadlarna fint och rör ihop alla ingredienser väl. Forma smeten med hjälp av någon form eller för hand till lagom stora barsoch grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 min. Just våra bars är ca 1 cm tjocka 5 cm långa och 4 cm breda
"Högrev till extra pris, då är det bara att passa på att köpa med sig hem, mala ner och slänga i frysen", precis så gick Håkans tankebanor här om dagen
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Receptet ger två burkar med lagom stora barsHemgjord vintersnack med nötter, frön och torkad frukt. Liknande bars som man kan köpa i affären innehåller oftast en massa tillsatser för att försöka dra ner på de dyra ingredienserna (nötter, fröer och torkad frukt) och de bars som är bra kvalitet håller ofta ett mycket högt pris
Inte helt vanligt i den här familjen då storebror som har gått på förskolan sedan han var ett och ett halvt och snart fyller fem enbart varit hemma två dagar sedan han började
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.