1 ev
kokos, riven (eller krossade maränger att garnera med)
15,5 dl
vit choklad [350 g] 1 dl kokosolja 0,66 burk kondenserad mjölk sötad 3,5-4,5 dl riven kokos, riven 175 g choklad (ljus eller mörk) 1 tsk smör ev kokos, riven (eller krossade maränger att garnera med)Klä en rektangulär form som är ca 20 X 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Blanda vit choklad, kokosolja och sötad kondenserad mjölk i en kastrull och värm på lågvärme tills chokladen har smält. Blanda i riven kokos, börja med 3 dl så märker du ifall din smet behöver mer. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Lägg choklad och smör i en skål som tål mikrovågsugn. Mikra i 30 sekunders intervaller tills chokladen smält, rör om emellanåt. Bred chokladen ovanpå kakan. Ställ kakan i kylskåpet tills chokladen har stelnat. Skär i rutor och förvara svalt i låda med lock.
En härligt naturlig bar fullproppad med nyttigheter, söt men osötad. 8 msk kokoschips naturella. Sätt på ugnen på 150 grader Hacka dadlarna fint och rör ihop alla ingredienser väl. Forma smeten med hjälp av någon form eller för hand till lagom stora barsoch grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 min. Just våra bars är ca 1 cm tjocka 5 cm långa och 4 cm breda. 8 msk kokoschips naturella
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Blanda ihop med resterande ingredienser och tillsätt eventuellt lite vätska, såsom en skvätt vatten. Mosa dadlarna (exempelvis mjuka ekologiska) med en gaffel
Tårta - kokos, citron, bär, choklad, vanilj typ. (Gluten- och sockerfri. chokladkräm (se recept nedan). Det är verkligen en riktig smarrig tårta som funkar till alla slags kalas och bjudningar och man kan ändra smakerna på de olika lagrena efter säsong och på så vis få en helt ny tårta men ändå en likadan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.