Det gick verkligen hem, så nu är vi på banan igen. Hoppas era juldagar har varit bra. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt det puttra några minuter
Så nu kan du slippa att fundera, här har du desserten till juldagen, annandagen eller nyårsafton. Nu ska jag baka ytterligare en tårta som jag tänkte bjuda mina kära kollegor på i morgon
Japp, nuhar vi julat hela lägenheten klar idag, vi har alltså plockat fram rubbet. Möjligtvis att det kan bli problem om nu någon skulle få för sej att ta en sväng runt den, men då får vi väl helt enkelt ta och dra fram den lite
* 2,5 msk honung. 2,5 msk honung. "Mamma kan vi inte grilla. " Klart man blir sugen när vårluften för med sig den goda doften av grillat mellan trädgårdarna
Kanske det är kroppen som är redo att börja jobba igen nu och inte har tid med sånt som att blogga. Jag tror att min hjärna har haft sportlov den här veckan som gått
Just nu njuter vi även av en skön sommarkväll och vad passar då bättre än blåbärsdrinkar. Har ni varit ute och träffat Putte i blåbärskogen eller kanske rent av varit på egna blåbärsäventyr
Nuhar nedräkningen inför semestern börjat på riktigt. Oj, oj, nu är det nära. Men den vi kör på ända in i kaklet, det är några dagar kvar, så nu får det bli fuskmat i ett par dagar till, sedan kör jag på njutmat flera veckor
Den här mängden räcker till ca 1 1/2 kg gurka om du har packat gurkan väl. . Idag fanns det gott om Västeråsgurka hos grönsakshandlarna på torget i Varberg
Nu ska bloggen heta "Helena, mitt i smeten". Egentligen är jag väldigt fåfäng, men jag har bestämt mig för att sluta låtsas att jag är någon slags prydlig hemmafru som kan allt och lyckas med allt
Min deg innehåller lite hemliga ingredienser, men här har du ett enkelt och bra recept. I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nu börjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen)
Nuhar jag hittat efterrätten som jag skall bjuda mina väninnor på när dom kommer på söndag. Här kommer receptet, vågar ni inte testa det innan jag har gjort det, så skriver jag senare om hur den smakade
- värm mjölken till ca 37 grader- tillsätt 1-2 msk löpe ( se flaskan)- låt stå ca 30 min, då ska mjölken ha stelnat (löpnat)- tag en slev och skär ett kryss i ostmassan ända ner i botten på kärlet- låt stå ytterligare 30 min, vätskan (vasslan) skiljer sig nu från ostmassan- skär ostmassan igen, nu kan du ösa bort vassla som kan sparas till brödbak- fortsätt röra i ostmassan och ös bort vassla
Jag har fått hem några kosttillskott från Nutramino som passar perfekt som komplement till min vanliga kost, även om jag försöker få i mig det mesta kroppen behöver via ”riktig” mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.