Red av grytan med mjölet, rör ut mjölet i lite kallat vatten och rör ner det i grytan, koka upp. Häll på oxbuljong och rödvin, tillsätt lagerblad och malda svartpepparkorn
Bryn grytbitarna i en stekgryta med lite smör tillsammans med baconet, salta. Smaka ev av med mer kryddor, jalapeno efter smak samt maizenaredning om du önskar en lite tjockare sås
Bryn köttbitarna och baconet och lägg ner i grytan tillsammans med alla andra ingredienserna. Idag har vi ätit en jättegod och mustigköttgryta gjord på grytbitar från nöt, rödvin, lök, morot, palsternacka, krossade tomater, vitlök, tomatpuré och svamp
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. 1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav) 2 rödlökar1 paprika3 vitlöksklyftor 1 msk chili 3 morötterFärska örter (persilja, oregano, timjan)1 msk paprikakrydda 2 lagerbladSalt/svartpeppar 1 msk fond2 dl rödvin2 dl vatten Rapsolja Sätt ugnen på 100 grader. 2 dl rödvin
När de två timmarna som behövs för att få en köttgryta riktigt läcker äntligen hade gått, fick så Najnin äntligen hugga in på sin mustiga gryta, och hon var sååå lycklig
Grytan är ungefär som en bouef borgignon, mycket rödvin och naturligtvis bacon. Hösten börjar visa sig och äntligen är det åter ok att laga mustiga, härliga grytor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.