Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. Bryn köttet lätt i omgångar, så det får färg, salta och peppra
Skala, hacka och fräs löken ochvitlöken i smör. Krydda med salt och peppar. Servera grytan med t. Häll på vin, vatten, soja, krossade tomater och äppelmos
• Hacka vitlök, dela gul lök i klyftor och skiva morötter, lägg i stekpannan. Här är en köttgryta som kräver lång koktid men som ändå är enkel att tillaga
Red av grytan med mjölet, rör ut mjölet i lite kallat vatten och rör ner det i grytan, koka upp. Häll på oxbuljong ochrödvin, tillsätt lagerblad och malda svartpepparkorn
Vi lagar väldigt mycket mat i den och njuter av enkelheten som den medför. Vi brukar alltid ta med en eller två rätter per sällskap när vi kör upp till Sälen
Häll i champinjonerna och purjolöken och koka upp, smaka av med salt och peppar. Servera med potatis. Tillsätt lagerblad, vitlök, tomatpuré, kanel, ingefära, vatten och oxfond
Grytan fick en härligt mustig smak och tog slut på ett kick. Just den här köttgrytan kom sig av att det fanns tomatjuice, rödlök och grytbitar som väntade på bättre tider
Full tallrik Mustigköttgrytamed öl och aprikoser. Jag föll direkt för en mustigköttgrytamed öl i. Tillsätt i grytan tillsammans med rotfrukter och lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.