Jag älskar att göra tårtor i vackra silikonformar, och den här har blivit min favorit. Tårtan består av en panacotta med Callebauts gold choklad som smakar kola,toffee,smör,grädde och lite salt, den är helt oemotståndligt god
Men om man blandar det med lite söta morötter och palsternacka så får man också den där goda salta smaken tillsammans med den lite sötare smaken från rotfrukterna och det blir riktigt riktigt mumsigt
Igår lagade jag en god och lyxig middag. Jag försökte matcha ett väldigt dyrt vin, som O egentligen hade tänkt ge till sin bror i present men ångrade sig och gav honom något istället
I helgen fick jag en massa “hemlagda” ägg av en vän, som har höns, och kände att jag måste hitta på nåt för att ta till vara på äggen och då fick det bli en matpaj med lite medelhavstema
Superenkel och snabb maträtt. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Lägg potatisen i en form och häll på lite olja, salta och peppra och sen i ugnen ca 30 minuter. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
Anette och jag åt en god lunch tillsammans i lördags medan vi väntade på att hockeyn skulle börja. Härlig brytning med det krispiga äpplet i, len avocado och syrlig ostsås
Kyckling och "jag tar vad som finns hemma till", blev riktigt gott till dagens middag. Det blev en middag med inspiration av vad som fanns i kylen samt utifrån min målsättning inför hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.