Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det medkycklingbenenoch grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Vår middag ikväll, supergod. Täck över med folie så potatisen håller värmen tills kycklingen är klar. Tillsätt purjolök och pressa vitlöken i stekpannan och låt detta fräsa med i ett par minuter
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Ugnsrostadkycklingmed rotsaker och fetaost i långpanna. Lägg allt på långpanna med bakplåtspapper. Blanda olja och fond i en skål och tillsätt kycklingoch rotfrukter, blanda ordentligt
Fördela fyllningen i kycklingenoch fäst ihop med tandpetare. Hacka paprikor och oliver och blanda med persilja och pinjenötter (vi tog solroskärnor pga nötallergi) Salta peppra
Dagens middag blev lite fredagslyxig. Kycklingen stekte jag i stekpannan och kryddade med spiskummin, mortlade korianderfrön och sichuanpeppar samt salt
Pressa en solovitlök över och krydda med salt och peppar. Skär två kycklingfiléer i bitar. Koka blomkål och broccoli lite lätt och lägg i en ugnsfast form
Skär ner kycklingenoch paprikan i mindre bitar och stek tillsammans med baconbitarna. Låt puttra i ca 10 minuter, rör ner saltgurkan och smaka av med salt och peppar. 1 kg kycklingfile. 1 kycklingbuljongtärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.