Hade en fantastisk mysig eftermiddag, och han var vaken hela tiden. I torsdags fick jag ett selebert besökav lill-chefen med familj ( eller " Tulleman" som dom själva kallas honom)
Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Hela den här dagen har jag hållt på med ett långkok på grytbitar av nöt som vi ska äta imorgon till middag, grytor blir ju alltid godare efter att ha stått i kylen över natten men det doftar väldigt gott redan nu =)
Jag tycker också att frysta bananbitar är goda att tugga på som snacks efter ett svettigt träningspass medan jag lagar middag, så att jag inte lurar mig själv att äta något mindre hälsosamt innan maten står på bordet
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Sylt av bären blir gott tillsammans med jordgubbar. Bären ger en god sylt och saft (med rätt recept) med fin färg, trots sin lite fadda sura smak som färska
Boken inleds med några kapitel om Klara’s egen historia kring sin hälsoresa och följs sen av goda råd för hur just Du kan må bättre, genom att dra ner på kolhydraterna
Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassa och bittermandelolja. Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.