En perfekt födelsedagsmiddag, (man blir inte äldre bara mer erfaren som man säger. Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
Jag älskar att göra tårtor i vackra silikonformar, och den här har blivit min favorit. Tårtan består av en panacotta med Callebauts gold choklad som smakar kola,toffee,smör,grädde och lite salt, den är helt oemotståndligt god
Men om man blandar det med lite söta morötter och palsternacka så får man också den där goda salta smaken tillsammans med den lite sötare smaken från rotfrukterna och det blir riktigt riktigt mumsigt
Du kan egentligen blanda grönsakerna i vilka proportioner du vill, och även byta mot något annat. Jag fortsätter förstås med en vegetarisk dag i veckan - minst - och idag bjuds det härliga vegobiffar med körvelcrème
Igår lagade jag en god och lyxig middag. Jag försökte matcha ett väldigt dyrt vin, som O egentligen hade tänkt ge till sin bror i present men ångrade sig och gav honom något istället
I helgen fick jag en massa “hemlagda” ägg av en vän, som har höns, och kände att jag måste hitta på nåt för att ta till vara på äggen och då fick det bli en matpaj med lite medelhavstema
Superenkel och snabb maträtt. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Lägg potatisen i en form och häll på lite olja, salta och peppra och sen i ugnen ca 30 minuter. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.