Matlagning/Cooking. Friterade mozzarellabollar med sötsur sås. September 2, 2016 16. 36. Häromdagen rensade jag lite i kylskåpet och hittade ett paket små mozzarellabollar som jag ännu inte använt
Jag älskar ost och mozarrellasticks som man kan få på diverse resturanger. Har tidigare gjort dessa små delikatesser och lagt upp här på bloggen men i helgen gjorde jag istället för sticks mozarellabollar
I torsdag fick jag mycket beröm för maten, alla barnen sa att det var så himla gott. Lycka. Att det dessutom var en superenkel gratäng jag tillagade gjorde ju inte saken sämre
Nu kommer mitt recept på smörgåstårtan jag gjorde i dagarna och som blev klar igår. Denna variant blev dock väldans god ska ni veta, så nog kan jag mina grejer om jag får säga mitt
Jag gjorde en liten kylskåpsrensning i söndags och gjorde denna enkla men riktigt goda förrätt. Ruccolasallad med mozzarellaost och pestoDet som fanns hemma var1/4 påse ruccolasallad1 förpackning av mozzarellaost2 soltorkade tomater2 msk pinjenötterPesto1/4 påse ruccolasallad1/2 kruka basilika3 msk pinjenötter1 vitlöksklyfta1/2 dl olivolja1/2 dl rapsoljaSalt och peppar2 dl riven parmesanostBörja med att göra peston
Jag är så pepp inför julen, mer än jag varit på länge faktiskt. Kan ju hjälpa till att jag lyssnar på julmusik nästan varje dag och har redan pimpat hemmet i rött och vitt och massa juliga växter
Kombinationen spenat och ricotta har länge varit förbjudet i vårt hem. Varför. För att det är sedan länge känt att om man går ut och äter och restaurangen råkar ha dålig koll på vegetarisk mat, så blir man nästan alltid serverad canneloni med spenat och ricotta
Stromboli är ett fyllt italienskt bröd som påminner lite om en inbakad pizza. Det finns massor av olika varianter av detta bröd och det går att fylla med nästan vad som helst
I denna veckas nummer av KalmarPosten bjuder jag för sista gången på mina recept. Jag har efter nästan tre år valt att inte ha med min matspalt i fler nummer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.