Blomkålspizza med mozzarella
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ½ dl riven blomkål
  • 13 ½ dl riven ost
  • 11 ägg
  • 12 krm salt
  • 12 krm malen svartpeppar
  • zucchini
  • 1 olivolja till pensling
  • 14 grillade paprikor (finns att köpa på burk)
  • 11 mozzarellaboll
  • 18-10 skivor salami eller bresaola
  • 140 g rucola
  • 120 g vitlöksgroddar eller alfalfagroddar
  • 12 msk olivolja
  • 1 flingsaltSätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Blanda ihop alla ingredienser till pizzabottnarna och forma två runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i 12-15 minuter, tills de fått en fin gyllenbrunfärg.
  • 1 Skär zucchinin i skivor och pensla på olivolja, grilla skivorna på grillen i grillpanna eller stek dem.
  • 1 Lägg på zucchini och paprikan på bottnarna.
  • 1 Skiva mozzarellan och lägg på.
  • 1 Fördela salami eller bresaolaskivorna över bottnarna.
  • 1 Sätt in mitt i ugnen i 5-8 minuter.
  • 1 Servering: Toppa pizzorna med rucola och groddar. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.