Mozzarellapaj med tomat, salami och kapris
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 11 krm salt
  • 1125 g smör
  • 12 msk kallt vatten
  • 1350 g små plommontomater
  • 12 förpackningar små mozzarellabollar
  • 11 dl urkärnade svarta kalamataoliver
  • 12 msk medelstora kapris
  • 18 skivor Napoli salami
  • 14 ägg
  • 12 msk majsstärkelse
  • 13 dl matlagningsgrädde
  • 1 salt, peppar
  • 110 skivor Napoli salami
  • 1 Till garnering:
  • 1 basilikaBörja med tomaterna till fyllningen. Dela tomaterna och torka dem på en plåt med bakplåtspapper i ugnen vid 150 grader, cirka 1 timme.
  • 1 Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare med kniven monterad och kör 5–6 sekunder. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll.
  • 1 Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta pajformen och ställ i kylen, 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10–15 minuter.
  • 1 Fördela tomaterna i pajskalet tillsammans med mozzarellabollar, oliver, kapris och strimlad salami. Vispa samman ägg, majsstärkelse, matlagningsgrädde, salt och peppar. Häll över fyllningen och grädda pajen i nedre delen i ugnen, cirka 30 minuter. Servera pajen med vridna salamiskivor. Garnera med basilika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.