Så jag hällde i mer av alla kryddorna och tog även korianderburken för att krydda mer med även den. Häromdagen när jag lagade mat så kryddade jag maten med bland annat koriander, när jag kryddat klart ställde jag tillbaka burken i kryddhyllan
Så här kommer ett recept på helt fantastiskt goda saffranssnurror medvitchokladoch kardemumma. Låt bullarna svala lite och pensla dem sedan med smält smör
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vitchoklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
10 bitar 100 g smör 100 g vitchoklad 2 dl strösocker 1 krm salt 2 ägg 1/2 tsk hela kardemummakärnor 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 200 g rabarber 1/2 msk potatismjöl Till garnering ev florsocker Lägg till i inköpslistan
Jag kan riktigt längta efter den första rabarbern, det är så gott med paj och kräm. Rabarber är vår för mig, när den kommer finns det hopp om sol och värme
Servera omgående med vaniljglass ochrostadvitchoklad. Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg
Blanda mjölet med vaniljsocker, bakpulver och kardemumma, och sikta ned i smeten. Jag smaksatte med kardemumma i stället för kanel/ingefära som man oftast smaksätter banankakor med, och hackade också i lite vit, mjölkfri choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.