4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda smöret meddillenoch den hackade tomaten, klicka blandningen över fisken. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Klipp över färsk dilloch servera. Ta fram en stor stekpanna, stek lök, vitlök och grönsaker i kokosolja och rör runt, låt dem mjukna lite och ej ta för mycket färg
Idag har jag gjort risgrynsgröt som om ett par timmar förvandlas till ris a la malta och så har jag gjort två sorters sill, en blåbärssill och en morotssill
Vispa ihop med en gaffel och smaka av med salt, peppar och ev. Gott, gott och ganska enkelt. Du tar naturligtvis grönsaker efter egen smak och eget förråd
Blanda samman yoghurten med majonnäs och currypulver. Självklart så vinner den på att stå ett dygn men har man bråttom så räcker det nog med några timmar
DillochdragonsillDilloch dragon har något gemensamt som förenar dem. Såsen smakade inte alls som jag hade tänkt mig så jag tog i stället vad jag hade hemma och hämtade inspiration ur sillakademins klassiska bok om sill
Nördar finns inom alla områden), däribland bröd med granatäpplekärnor, äppelrökt bacon och ett rågbröd meddill som jag tagit inspiration ifrån till detta brödet jag gjorde häromdagen
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Krämigheten hade säkert mycket att göra med den där överblivna Philadelphiaosten som behövde komma till användning, prickarna hade garanterat med den ansenliga mängden dilloch citronskal som vi är generösa med (fullständigt galna i)
Fördela räkorna och resterande dill över, och täck med smeten som är kvar. Vi åt den med enbart en sallad och en sås gjord på hälften aioli och hälften lätt creme fraiche ochmed smaksättning av pressad lime och örtsalt
Rör ihop grädde, chilisås ochdill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken. Sen är inte jag riktigt överens med tiden i ugn när det gäller fiskgratänger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.