Jag drog på lite extra vinäger. Blanda ihop dressingen - majonäs, socker och rödvinsvinäger. Häll över dressingen och låt den dra en liten stund före middagen
Låt de andra stå kvar i kylen under tiden. Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
Bild från dagen då vi hade kafetömningpåkvarvarande kakor, tårtor och bakelser. Slå den varmasockerblandningen i fin stråle över äggvispet och vispa med elvisp tills den svalnar
Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Resten av veckan kommer vi alltså att bjuda på julmat här i det Mårtenssonska köket och vi kan redan nu avslöja att det i morgon även simmar in en sillinläggning, en variant av det lite hetare slaget
grovmald svartpeppar. matlagningsgrädde. Kontrollera att kotletterna är klara längst innevid benet. Torka av fläskkotletterna och krydda dem med salvia, peppar och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.