4 salta
sillfiléer (eller inläggningssill, sk urvattnad sill)
1-2 små
rödlökar i skivor
1 liten
morot i skivor
1 bit
pepparrot i skivor
2 tsk
kryddpeppar
2 tsk
hela gula senapskorn
2 bitar
färsk ingefära
2 lagerblad
Dra bort skinnet från sillfiléerna om det sitter kvar. Lägg sillen i riktigt med kallt vatten och låt den ligga i ca 8 timmar Använder du sill som redan är urvattnad - inläggningssill - så hoppar du över detta.
Skölj sillen och låt den rinna av, skär i bitar på 2-3 cm Lag
1 dl
ättikssprit
1½ dl
vatten
1½ dl
socker
Blanda samman lagen och koka upp den så att sockret smälter, låt kallna.
Varva sillbitar med lök, morot och pepparrot i en burk, tillsätt kryddor och häll på lagen.
Låt inläggningen stå kallt 2-3 dagar innan serveringen.
Det var tummen upp, jag eller vi gillar verkligen grytor perfekt att ta till när fantasin tryter och så bra när det blir så att det räcker hela veckan… grytor blir bara godare när man värmer dem
Februari har visat sig vara en riktig högtidsmånad härpåKärlekpå tallrik. nu kan jag också stoltsera med att ha en blogg som är hela 1 … Fortsätt läs →
Nunär köket är klart så är det självklart att vi måste fortsätta med vår lilla matblogg. En hit som vinu gjort två gånger på fyra dagar och även haft rester till lunch
Så där ja, nu har vi nog fått med de flesta smakerna i våra sillinläggningar. ) Men vi kan inte säga det tillräckligt många gånger, egen inlagd firre är så enkelt att fixa till och så mycket godare än den man kan köpa på glasburk i affären, det lovar vi er också
I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Recept på klassisk skärgårdssill i len och krämig sås gjord på crème fraiche och majonnäs
Nuförtiden käkar vi våra egna vegetariska varianter i form av bönkorv och bönbullar istället. När jag åt kött, kunde jag tycka att vissa 'äkta' korvar och köttbullar innehöll alldeles för mycket små, hårda, otäcka saker som ben, brosk och annan otyg för min smak (jag var en mycket kräsen korv och köttbullsätare när det begav sig
Tillsätt vatten , vin, senap, honung, soja, lagerblad, salt och peppar samt champinjoner. Men nu känner jag att jag fått lite ny inspiration och tänker lägga de extra pengarna på något annan spännande
Mixa i ett par minuter och häll upp på glas med fot. Tillsätt 2 msk honung och skala en 2 msk stor bit Ingefära och dela den i småbitar och lägg i tillbringaren. 2 msk honung. 2 msk stor bit färskingefära
Och så stöter jag på detta recept, smakar precis som jag vill att de skall smaka. Är även perfekta till att göra korvbröd, nunär det är dax att ge sig ut på vårutflykter
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön precis före gräddning. Kupa händerna runt frallorna och snurra dom i handflatorna mot underlaget så du spänner degens ovansida något och får släta ytor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.