Nu sätter vi full fart mot julbordet, glasmästarsillen är först på banan!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Glasmästarsill
  • 4 salta sillfiléer (eller inläggningssill, sk urvattnad sill)
  • 1-2 små rödlökar i skivor
  • 1 liten morot i skivor
  • 1 bit pepparrot i skivor
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 2 tsk hela gula senapskorn
  • 2 bitar färsk ingefära
  • 2 lagerblad Dra bort skinnet från sillfiléerna om det sitter kvar. Lägg sillen i riktigt med kallt vatten och låt den ligga i ca 8 timmar Använder du sill som redan är urvattnad - inläggningssill - så hoppar du över detta.
  • Skölj sillen och låt den rinna av, skär i bitar på 2-3 cm Lag
  • 1 dl ättikssprit
  • 1½ dl vatten
  • 1½ dl socker
  • Blanda samman lagen och koka upp den så att sockret smälter, låt kallna.
  • Varva sillbitar med lök, morot och pepparrot i en burk, tillsätt kryddor och häll på lagen.
  • Låt inläggningen stå kallt 2-3 dagar innan serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.