Låt rinna av på hushållspapper. J har åkt på en resa till Kroatien. Dels för att kylen är fylld med grönsaker som behöver ätas upp, dels för att det är sallad jag är mest sugen på för tillfället
Låt kallna eller frys. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket. Låt köttet sjuda på svag värme i 45 minuter. Låt köttet vila i kokspadet ca 20 minuter. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter
Låt svalna. Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Nu sitter han bredvid och spelar spel på sin iPad (han är sjuk) och jag ska snart vobba lite. Jag brukar göra dem med jämna mellanrum, men oftast blir det på helgerna när jag har lite mer tid
Häll i grädden och gelén och låt det hela koka upp igen,. Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om
Låt potatisen svalna och skiva sedan den i skivor. Häll gärna en grekisk dressing över salladen (ett pulver som finns att köpa i affär och som man blandar med olja och vatten) och låt salladen stå och dra i kylskåpet cirka en timme
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Så full rulle på detta och jag försöker satsa hundra procent. Sedan blir de på det igen i morgon. Själv har jag blivit helt insnöad på smoothies i alla sorter
Om du vill baka dem som bullar placerar du dem istället påbakplåtspapper och låter grädda i ugnen under samma tid, beroende på hur stora du gör bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.