Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Den här tårtan gjorde jag till en kollega som fyllde år för ett tag sen. Blev riktigt god, tyvärr missade födelsedags”barnet” sin tårta då hon blev sjuk
Tårtan med många namn och för mig är det Brittatårta som jag växte upp med och eftersom mamma kände någon som hette Britta trodde jag då att det var hennes recept, men med åren så vet jag att det inte var så
Det är lika bra att vi säger det direkt så att inga missförstånd uppstår. om denna tårta. Detta är absolut ingen bantarmat någonstans, för ingenstans sparas det in på varken kalorier, socker eller kolhydrater i detta receptet
Härom veckan fick jag ett samtal från Eva - en av våra grannar med en förfrågan om Mockatårta. Och trots att jag aldrig gjort en Mockatårta tidigare så antog jag mig utmaningen med glädje, hur svårt kan det ju vara… *ler*Ett kärt minne från min barndom hos min mormor Karin är just Mockatårtan från konditoriet i Nossebro, den var sååå god
Häll vatten i en kastrull och prova ut en stor skål som passar ovanpå. Blanda äggvitor och socker i skålen och ställ ovanpå kastrullen med sjudande vatten
Blötlägg alla gelatinblad 5 min. Blanda 2 msk kaffepulver med 1 dl vatten i en liten kastrull. Ta upp 2 gelatinblad och smält dem på svag värme i kaffet
Detta är en klassisk mockatårta dekorerad med en marsipanälg och lite mockabönor i choklad. Min kollega är jägare som gillar en kopp kaffe och en cigg så detta är lite av min tolkning/hyllning av henne och i tillägg älskar hon mockatårta
Receptet på mockatårtan är från 1930-talet. Så här såg jultårtan ut 2014. Det här är original receptet men vill man ha den större kan man utöka receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.