Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Skär varje längd i bitar så att de tillsamman stämmer överens med det antal receptet avser. Låt degplattorna tina på plåt med bakplåtspapper ca 15 minuter. Glasyren 1 Blanda florsocker med saft eller sylt och vatten till en jämn glasyr
Häll ut smeten i långpannan (med bakplåtspapper) och gör några långa ränder i smeten, då kan du rulla den lättare om du vill göra en Budapestrulle, om du vill ha den stor så blir det fina ränder på tårtan
Ta bort bakplåtspappret med hjälp utav en stekspade eller spatel. Marängtopp. Ha över en utav bottnen på en tallrik, bre över grädden, ha på bananerna och toppa med andra botten
Lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen. Nagga med en gaffel och grädda i 8–10 minuter. Skär kakan i 8 bitar med en varm kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.