Vit Chokladkokostårta
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1100 g vit choklad
  • 1 ca 0.75 dl kokosflingor (till att beströ formen)
  • 12 st ägg
  • 11 dl strösocker
  • 10.5 tsk bakpulver
  • 11 dl kokosflingor (till smeten)
  • 11 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 13 dl vispgrädde
  • 13 st äggulor
  • 10.5 dl florsocker
  • 10.5 liter bär t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär
  • 1100 g smör 100 g vit choklad ca 0.75 dl kokosflingor (till att beströ formen) 2 st ägg 1 dl strösocker 0.5 tsk bakpulver 1 dl kokosflingor (till smeten) 1 dl vetemjöl
  • 150 g smör 100 g vit choklad 3 dl vispgrädde 3 st äggulor 0.5 dl florsocker
  • 10.5 liter bär t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär
  • 1100 g smör 100 g vit choklad
  • 1 ca 0.75 dl kokosflingor (till att beströ formen)
  • 12 st ägg 1 dl strösocker
  • 10.5 tsk bakpulver
  • 11 dl kokosflingor (till smeten) 1 dl vetemjöl
  • 150 g smör 100 g vit choklad
  • 13 dl vispgrädde
  • 13 st äggulor 0.5 dl florsocker
  • 10.5 liter bär t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär, vinbärMät upp smör och vit choklad i en kastrull. Smält på svag värme och blanda till en jämn smet. (Det får absolut inte koka.) Ta bort kastrullen från värmen och låt stå och svalna i rumstemperatur. 100 g smör 100 g vit choklad Smör och vit choklad. Smält smör och vit choklad. Smörj en form, ca 20 cm i diameter, med löstagbar kant och beströ den med kokosflingor. ca 0.75 dl kokosflingor (till att beströ formen) Smord form beströdd med kokosflingor. Mät upp ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en ljus pösig smet, använd gärna elvisp. 2 st ägg 1 dl strösocker Ägg och strösocker. Ägg och strösocker vispat. Tillsätt bakpulver och vispa till en jämn smet (använd gärna elvisp). 0.5 tsk bakpulver Bakpulver tillsatt. Tillsätt kokosflingor, vetemjöl och det smälta smöret blandat med chokladen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Vispa/rör inte mer än att det är blandat.) 1 dl kokosflingor (till smeten) 1 dl vetemjöl Vetemjöl, kokosflingor och smält smör blandat med choklad tillsatt. Smeten blandad och klar. Häll direkt upp smeten i formen och ställ direkt in i nedre delen av ugnen och grädda i 200°C i ca 15 minuter tills kakan fått lite färg och släpper från kanten. Smeten i formen. Kakan gräddas i ugnen. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna till rumstemperatur. Låt den sedan kallna i kylen så att bottnen blir kylskåpskall innan du lägger på chokladmoussen. Vit chokladmousse: Mät upp smöret och den vita chokladen till chokladmoussen i en kastrull. Låt smälta på svag värme och rör om till en jämn smet. Tag bort kastrullen från värmen och låt svalna lite grann, till ljummet. 50 g smör 100 g vit choklad Smör och vit choklad till chokladmoussen. Smält smör och vit choklad. Vispa grädden medelhårt i en bunke. 3 dl vispgrädde Vispad grädde. Mät upp äggulor och florsocker i en annan bunke. Vispa till en pösig ljusgul smet. 3 st äggulor 0.5 dl florsocker Äggulor och florsocker. Äggulor och florsocker vispat. Tillsätt den vispade grädden till de vispade äggulorna och florsockret och blanda till en jämn smet. Vispade grädden tillsatt. Grädden blandad med äggulor och florsocker. Tillsätt till sist ner den smälta chokladen blandat med smöret som ska vara lite ljummet i temperatur. Rör ihop till jämn och fluffig smet. Smält choklad och smör-blandningen tillsatt. Vit chokladmousse klar. Bred moussen över den kalla bottnen.Förvara i kylskåp fram till servering. Vit chokladmousse utbredd på kokosbottnen. Vid servering: Lossa kanterna från formen och lyft över tårtan på serveringsfat. Dekorera med bär. 0.5 liter bär t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär Tårtan på serveringfat. Tårtan dekorerad med bär.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.